Optimal plantetid – hvor længe?

clip_image001

Mange haveejere er meget i tvivl om, hvor langt hen på året, man kan plante. Det er fuldt forståeligt, for det er da bare for ærgerligt at købe og plante, hvis det viser sig, at planterne ikke kan overleve. I dit havecenter bruger vi begrebet hårdfør, når vi kategoriserer planterne. Oftest dækker begrebet over vinterhårdførhed – altså om planterne genetisk er i stand til at overleve selv hårde vintre.

Som mange haveejere ved, kan der være andre årsager til, at en plantning ikke lykkes. Er planten tørret ud? Er planten druknet? Er planten plantet for dybt eller for højt? Når det kommer til spørgsmålet, om planten er plantet på det forkerte tidspunkt, vil svaret ofte være nej.

Man kan (næsten) ikke plante på et forkert tidspunkt,  planter kan plantes blot man kan grave i jorden. Mange anlægsgartnere planter også hele vinteren, og vil, med brug af vintermåtter, kunne holde jorden frostfri, så de kan arbejde med den.

Når det så er sagt, er der lige et par undtagelser. Barrodsplanter kan kun plantes i den periode, hvor planterne naturligt er i hvile. Det vil sige fra oktober måned frem til maj, hvor planterne stadig fra kølerum vil kunne plantes og etableres med hjælp fra vandslangen. Skulle du derfor ønske dig en ny hæk i julegave, kan den, hvis temperaturen er over frysepunktet, blive plantet så længe du kan grave i jorden!

Gå til Webshop:

PlanterFrø, løg & knoldeHaveudstyrSpagnum, Muld og Kompost Drivhuse KrukkerGræs & RullegræsBark & KakaoflisAnlægsmaterialerBelægningKnust granit Brænde