Nu skal du planlægge forårets blomsterknolde

imageSkal du have flotte blomster i haven her til sommer, er det nu du skal planægge og bestille blomsterløg. Bl.a. de meget flotte georginer eller dahlia, som de også hedder. Har du disse i haven kan du gå i haven hele sommeren helt hen til først på efteråret og plukke store buketter i alle mulige farver og former. Og det er nu, de første forberedelser skal ske.

Måske har du overvintrede knolde fra dit eget blomsterbed sidste år, men selv har jeg ikke særlig god succes med at overvintre knoldene, så jeg køber gerne en ny portion hvert forår.

 

Sådan gør du:

Læg knoldene i flade kasser eller potter, der er fyldt op med fugtig spagnum. Stil kasserne/potterne lyst, men ikke varmere end 10 grader C.

clip_image001Vent med at plante knoldene med de grønne spirer ud til første halvdel af maj måned. Sæt gerne en bambuspind eller anden støtte til de høje sorter, så du kan få bundet dem op senere, når de vokser sig høje. Allerede i slutningen af juni eller lige i starten af juli måned, kan du begynde at klippe de første blomster ind. HUSK at jo mere du klipper, jo flere blomster kommer der i dine planter. Klip de afblomstrede blomsterhoveder af, så der dannes nye blomster.

Når sæsonen er ovre og du ønsker at overvintre knoldene, skal de graves op, når den første frost har ”væltet” planterne. Klip toppen af, ryst jorden af knoldene og læg dem frostfrit, men køligt og mørkt til overvintring.

Du kan bestille blomsterknolde her:

God fornøjelse med dine blomsterknolde

med venlig hilsen

Bjarne Schou Andersen

Indehaver af Plantetorvet.dk