Kalk græsplænen

clip_image001Jordens temperatur er nu så lav, at røddernes aktiviteter næsten er helt i bero. Mange har haft brug for at finde græsslåmaskinen frem fra gemmerne igen, for græsset voksede stille og roligt det meste af novembers milde måned. Nu har regnen igen fyldt jordens tørre overflade op, og det bliver hurtigt fedtet på græsset, når vi færdes på den.

Det er helt naturligt, at jordens surhedsgrad falder. Især under græsplænen, som jo hvert år har en temmelig stor tilvækst, er et fald i pH en realitet. Rødderne optager nemlig gødning, og bliver i kompensation nødt til at smide H+ ioner ud i jordvæsken – og så falder pH. ”Sur” jord under græstæppet øger mængden af mos i plænen.

For at undgå sur jord, kan du kalke. Det er netop på denne årstid, hvor græsset næsten ikke vokser, at kalken har den bedste virkning. I dit havecenter kan du købe forskellige kalkprodukter, og det gør egentlig ikke så meget, hvilket du vælger – bare du lige giver dig den halve time det tager, at få spredt kalken. Husk at tage mål, så du ved ca. hvor mange m2 du har med græs – det er så ærgerligt at mangle!

Gå til bestilling af kalk her>>
Gå til Webshop:

PlanterFrø, løg & knoldeHaveudstyrSpagnum, Muld og Kompost Drivhuse KrukkerGræs & RullegræsBark & KakaoflisAnlægsmaterialerBelægningKnust granit Brænde