Gartnerens havetips uge 22

Nyhedsbrev uge 22 2014

 

Afbræk Tulipan frøstand
Afbræk Tulipan frøstand

Hvor er det et skønt forår vi har. Jeg håber du nyder det og lige nu med et fantastisk blomsterflor.
Jeg snyder mig til lidt af havens gøremål så snart jeg kan, bare det at være der er jo dejligt. Og jeg bliver nød til at nævne ukrudtet igen, for hold da op hvor det gror. En uudtømmelig arbejdsopgave for det bør fjernes med det samme.

Men der er også et par mere hyggelige opgaver.

For de fleste af vores forårs-løgvækster gælder den hovedregel, at brækkes frøstanden af lige efter blomstring, kan du (næsten) være sikker på blomster næste år. Det kræver dog at den grønne top for lov at blive til den er visnet ned.

Frøstanden brækkes nemt af med et lille pres hen over en finger. Og jeg lader den ligge på jorden så den kan formulde.
Og nu er det tid til at beskære vinstokken i drivhuset første gang.
Alle nye skud med blomster klippes to blade over blomsten, ikke blomstrende skud klippes to blade over den gamle stamme. Er der skud med to blomsterklaser bevares den kraftigste og den anden klippes af. I min bog ”Beskæring – grundlæggende viden” er det forklaret mere omfattende og med billeder.

Anlægsgarnter Arne Biering
Anlægsgarnter Arne Biering