Effektive bunddækkeplanter

Effektive bunddækkeplanter

Her finder ud et udsnit af de mest hårdføre og effektive bunddækkeplanter som bruges i Danmark.: som fx de mest  kendte sorter, Cotoneaster, Hedera, Vinca m.m., For at blive udvalgt til speciel velegnet og effektiv bunddække, har vi sat nogle skrappe krav til den gode bunddækkeplante:

  • Kraftig og hurtig dækkende vækst.
  • Sund og hårdfør i det danske klima, også på udsatte steder.
  • Smuk at se på, og nem at passe. Learn more
Anlæg af store flader

Anlæggelse af flader med bunddækkende planter

 

I Danmark er jorden dækket med plantevækst det meste af året. Enten det er på bondens mark, på heden eller i haver og parker, er jorden næsten altid dækket af en eller flere former for planter. Når vi i køkkenhaven holder jorden fri for plantevækst (ukrudt), tager det da heller ikke mange dage, før jorden igen er dækket, og lugearbejdet kan genoptages.

Learn more

Bunddækkende Stedsegrønne

Bunddækkende stedsegrønne

For nogle haveejere er det den ultimative løsning at plante stedsegrønne planter under træer og buske eller i andre af havens bede. At dække havens flader med planter, som holder ukrudtet ude. Nyde synet af grønne flader hele året rundt, og især at nyde den minimale pasning der er, når man anlægger flader med stedsegrønne bunddækkere.

Learn more

Bunddækkende Buske

Bunddækkende buske

Prunus laurocerasus 'Mount Vernon' / Krybende kirsebærlaurbærNogle af havens dejlige buske er yderst velegnede som bunddækkende planter. Trods løvfald om efteråret, evner de funktionen, som det tæppe af blade og blomster, der får bedet til at fremstå som en helhed og ikke mindst sparer mange timers lugearbejde.

 

 

Learn more