Buskroser

Buskroser

Se Plantetorvet.dk’s sortiment af buskroser her:

Busk roser Buskroser består af en meget bred variation af sorter og egenskaber, én af de kendetegn som dækker alle sorterne er at når de blomstre dækkes hele busken af roser. De blomstre typisk fra sidst på sommeren og resten af efteråret.  Man opnår det bedste resultat ved at begrænse beskæringen som et minimum.

 

Beskæring

Som nævnt skal buskroser helst ikke beskæres mere end højst nødvendigt, men bruges busken steder hvor det er passende at holde den i en begrænset størrelse. Beskæres busken, skal det foregå sidst på vinteren, eller i det tidlige forår, helt nede ved jorden. – Lange nye skud fra sidste år kan afkortes i en passende størrelse. – Der er sorter som ‘Nevada’ der ikke tåler behandlingen.

Gødskning

Det er vigtigt for at opnå et godt resultat med roser og sikre sig en rig blomstring at der gødes.  – I det tidlige forår marts/april skal første gødning foregå, – Her kan jorden med fordel også suppleres med noget rosenjord eller god kompost. Roserne skal igen gødes maj/juni. dog senest i midten af juli,.

Bio Rosen Gødning 6-2-8 (+2) 10 kg.

Blomstring

De kraftigvoksende sorter sætter blomster på de lange skud, der er vokset frem i løbet af sommer/efterår det foregående år. Det er derfor vigtigt ikke at beskære disse væk, da busken da ikke vil blomstre.

De mere moderatvoksende sorter sæter blomster på de skud der kommer samme år og tåler derfor en beskæring ned til ca. 60 cm.

Se Plantetorvet.dk’s sortiment af buskroser her: