Bunddækkende roser

Bunddækkende roser

Se Plantetorvet.dk’s sortiment her:

 Roser til bunddække bruges der hvor man ønsker roser i stedet for andre vækster. For at kunne betenges som en bunddækkerose skal rosensorten have en tæt og kompakt vækst, så ukrudt mv. ikke kan etablerer sig under roserne.

Beskæring

Bunddækkeroser deles op i 2 primære type, den ene type er meget velforgrenet og med en tæt fyldig vækst. – Den anden type har en noget mere ranglet vækst, med lange slangeagtige skud.

Begge typer skal beskæres ned til ca. 10-15 cm. over jordoverfladen. – Ved beskæring af de ranglede typer fjernes de ældste skud, og man kan så bøje de friske skud ind mod rosens midte, det giver rosen en smuk kuppelformet vækst. – Beskæring i det tidlige forår, når risikoen for nattefrost er ved at være drevet over.

Gødskning

Det er vigtigt for at opnå et godt resultat med roser og sikre sig en rig blomstring at der gødes.  – I det tidlige forår marts/april skal første gødning foregå, – Her kan jorden med fordel også suppleres med noget rosenjord eller god kompost. Roserne skal igen gødes maj/juni. dog senest i midten af juli,.

Bio Rosen Gødning 6-2-8 (+2) 10 kg.

Planteafstand

Det anbefales at bundækkeroser plantes med 3-5 planter pr. kvadratmeter.