FÆRDIGGRÆS / RULLEGRÆS

Rullegræs / Færdiggræs

Skyd genvej til en frodig, slidstærk, ukrudtsfri græsplæne, som kan være klar i en fart og anlæg din nye græsplæne med færdiggræs også kaldet rullegræs. Det eneste du skal gøre er at måle arealet op og bestille græsset Her

Rullegræs

Rullegræs fra 15-90 kvm.Pris: 49.95 kr. pr kvm. Gå til bestilling>>
Rullegræs fra 91-299 kvm. Pris: 34.95 kr. Pris. pr kvm. Gå til bestilling>>
Rullegræs fra 300-899 kvm.Pris: 27.95 kr. pr kvm. Gå til bestilling>>
Rullegræs fra 900 kvm. Pris: 23.5 kr. pr. kvm. pr kvm. Gå til bestilling>>

Bestil rullegræs/færddiggræs her, eller læs vores artikel om hvordan du skal forberede, passe og pleje din nye græsplæne.

Tilbered jorden som til såning

Det er vigtigt at være omhyggelig med tilberedningen af jorden, inden græsrullerne lægges ud. Jordarbejdet er nøjagtig det samme, som hvis plænen skulle have været tilsået med græsfrø, læs mere om jordforarbejdning her. Efter jordbehandlingen skal jorden være bekvem og løs i de øverste 20-25 cm. Den skal desuden være fri for ukrudt, græstotter, kvikrødder og lignende.

Jordbehandlingen bør altid foregå på en passende tør jord.

Det vil sige, at jorden ikke må være så våd og fedtet, at den hænger i arbejdsredskaber og fodtøj. Samtidig er det en fordel, at jorden er lun, mindst 10 grader, for det fremmer både spiring og rodvækst.

Fjern alt ukrudt

Før den nye plæne etableres, er det vigtigt at fjerne alt ukrudt. Især flerårigt rodukrudt skal man være omhyggelig med at luge, da det er vanskeligt at blive kvit mellem etablerede græsplanter. Sørg for at få hele roden samt eventuelle rodstumper med ved lugningen.

Planering

Inden udlægningen af færdiggræs / rullegræs skal arealet finplaneres. Under jordbearbejdningen opstår der let områder med for løs jord og små luftlommer. Disse fjernes ved at gå med små overlappende skridt over hele arealet. En havetromle kan til nød anvendes, men den er ikke nær så effektiv.

Med et reb og en planke eller stige kan arealet let og effektivt rettes af. Ved overgangen til fliser eller anden belægning skal du huske, at færdiggræs / rullegræs er ca. 2 cm. tykt.

Jordbundsforhold

kompost

Græsplænen bliver smukkere og tåler mere slid, hvis jorden er godt afdrænet, og surhedsgraden og næringsstofferne i jorden er i god balance. læs mere om hvordan du forbedre jorden her. Sådan forbedrer du din jord med kompost

Vand inden udlægning

VIGTIGT: Er den tilberedte jord meget tør, skal jorden gennemvandes ca. 24 timer, før færdiggræs / rullegræs udlægges. Ellers er det nemlig vanskeligt at gøre den underliggende jord fugtig nok, hvilket kan resulterer .

Vanding

Vanding er en forudsætning for et godt resultat, husk at vanding før udlægning er nødvendigt hvis jorden er tør. Vand første gang umiddelbart efter, at græsset er lagt ud og trykket fast. Som retningslinie kan du vande med 15-20 mm. vand hver 2. eller 3. dag – og gradvis forlænge intervallerne i takt med, at græsset gror fast. Græsset skal holdes fugtigt i hele perioden, indtil det er groet helt fast.

Levering

Når du har bestilt færdiggræs / rullegræs og aftalt en dato. Skærer producenten typisk først græsset ca. 2 dage inden du får leveret. færdiggræs / rullegræsset bliver leveret på paller og det er vigtigt at alle græsrullerne holdes fugtige, dog ikke gennemvåde. Hvis de øverste ruller er tørre når du modtager pallen, skal de bruses let over med noget vand. – er det muligt for fragtmanden at stille pallerne i skyggen vil det være en fordel. Bemærk at der skal være kørefast for at chaufføren kan trække rundt med pallerne som kan veje op mod 1 ton.

Færdiggræs / Rullegræs

Køber du færdiggræs / rullegræs hos Plantetorvet.dk får du højt forædlet græs produceret af Prodana Seed. Græsfrøet er af blandingen “Den Rigtige”

Rullerne er 40 cm. brede og 200 cm. lange og vejer ca. 20-25 kg. pr. rulle. Vækstlaget er 2 – 2,5 cm.

Dreng på græsplænenSådan gør du

Det letter arbejdet, hvis du begynder med at lægge rullerne langs den længste lige kant og arbejder dig ud derfra. Når færdiggræs / rullegræs rullerne lægges i forbandt (forskudt ligesom mursten), ses samlingerne mindre. Kanterne formes let med en spade eller kniv. En køregang etablers ved at lægge plader/brædder oven på de allerede udlagte ruller. Undgå færdsel med tunge maskiner.

Kontakt mellem muld og græsrødder

Græsset gror hurtigst fast, når der er god kontakt mellem det udlagte færdiggræs / rullegræs og den underliggende jord. En let tromling eller fasttrædning er effektiv.

Lad græsset hvile

Græsset skal have fred til at gro fast. Undlad derfor intensiv brug af plænen i 2 til 3 uger.

Fyld samlingerne

Når færdiggræs / rullegræs rullerne er lagt ud, skal sprækker og småhuller i samlingerne fyldes med topdressingBestilles her>>

Se video om hvordan du skal bære dig ad med anlægning af færdiggræs / rullegræs


Rullegræs fra 15-90 kvm.Pris: 49.95 kr. pr kvm. Gå til bestilling>>
Rullegræs fra 91-299 kvm. Pris: 34.95 kr. Pris. pr kvm. Gå til bestilling>>
Rullegræs fra 300-899 kvm.Pris: 27.95 kr. pr kvm. Gå til bestilling>>
Rullegræs fra 900 kvm. Pris: 23.5 kr. pr. kvm. pr kvm. Gå til bestilling>>

Gå til Webshop:

PlanterFrø, løg & knoldeHaveudstyrSpagnum, Muld og Kompost Drivhuse KrukkerGræs & RullegræsBark & KakaoflisAnlægsmaterialerBelægningKnust granit Brænde

facebook comments:

 • Morten

  Hej
  Jeg fik lagt rullegræs på min plæne sidste forår, men i år ser den meget trist ud. Mange brune/visne pletter over hele plænen – ligner sneskimmel. Hvad gør jeg og hvis jeg skal efterså, hvilken type græsfrø skal jeg så vælge?
  Mvh.
  Morten

  April 25 2011
  CommentsLike
  • Flemming Sørensen

   Hej
   Jeg har en gammel græsplæne som jeg vil erstatte med en ny plæne af rullegræs. Er det en god ide at undlade at grave den gamle plæne op, og istedet fræse plænen igennem med en havefræser før udlægning af rullegræs ?
   Der er en del tusindfryd og senegræs i den gamle plæne.

   April 08 2010
   CommentsLike

   • Hej Ulla
    Har du en fornemmelse af hvorfor der er behov for at efterså i din nye plæne.
    I år er der meget sneskimmel der er en svamp der dræber græsplanterne i pletter eller i store områder.
    Hvis det er problemet kan det være en god ide at gå igang så snart jorden ikke længere er smattet, du river alt det døde af og kratter samtidig op i jorden og sår. Den rigtige Iseed er en fantastisk blanding til formålet, frøet er tilsat gødning og starter derved meget hurtigt
    venlig hilsen
    Jacob

    March 25 2010
    CommentsLike
    • Ulla Skytt

     Hej
     Jeg har en forespørgsel, hvornår kan man begynde at efterså på en rullegræsplæne, som blev lagt sidste år.
     Venligst Ulla Skytt

     March 21 2010
     CommentsLike

     • Jeg anlagde min rullegræsplæne i december og nu her i begyndelsen af maj er den fin, har kun haft behov for at vande et par gange, Men hvad med gødning? – hvornår skal man starte med det, er nu helst fri :-)

      May 06 2009
      CommentsLike

      • Har hørt om rullegræs uden jord. dvs græsset gros på en måtte så rødderne ikke kan trænge igennem til jorden og derfor filtrer sammen til et stærkt vævet underlag af rødder. Det sku eftersigende være 5 gange hurtigere at lægge og meget nemmere at håndtere. Ved i hvor man kan købe det i Danmark? Det sku være meget velegnet til græs-tage.
       I udlandet kaldes det “soil-less turf” og forhandles i england af:
       http://www.coronet-turf.co.uk/Soil-less-turf.htm

       May 04 2009
       CommentsLike
       • Marit Jensen

        Hej.
        Vi har fået udlagt rullegræs i forbindelse med et nyt hus i
        2006,vi vil gerne vide hvornår vi kan bruge en verticalskærer til at rense op i plænen,vi har en rotationslufter til slåmaskinen med fjedre på,men har hørt at den skal vi IKKE bruge,er det rigtigt?Der ligger en del
        dødt græs i bunden af plænen vi gerne vil have op.Vi har forsøgt at rive men uden godt resultat,håber i har et godt svar til ovenstående.

        Mvh.
        Marit

        April 07 2009
        CommentsLike

        • Hej

         Blandingsforholdet er svært at svare på, uden at kende til fx. jorden. Men jeg ville gå efter at lave en let muldblandet jord så måske 1/3 af hver.

         Hvis undergrunden ikke bliver kørt for fast, – skulle jeg godt mene at det kan lade sig gøre med krokus.

         Med venlig hilsen
         Bjarne Schou Andersen
         Plantetorvet.dk

         March 05 2009
         CommentsLike
         • Doris Christensen

          Hej.
          Har netop lagt græsarmeringsfliser (21x21x7) i vores indkørsel og vil gerne vide i hvilket forhold… muld/sand/jord..skal blandes. Kan vi evt. sætte nogle krokuløg i nogle af hullerne?
          Venlig hilsen Doris.

          March 05 2009
          CommentsLike

          • Hej

           Vi kan tilbyde en grøn eller sort til 150 kr. pr. kvm. incl. moms – ex. levering

           Format I: ca. 39 x 34 x 4,5 cm

           Moduler: ca. 7,5 tavler = 1m²

           Vægt: ca. 750 g pr. tavle
           Format II: ca. 50 x 39 x 4,5 cm
           Moduler: ca. 5,0 tavler = 1m²
           Vægt: ca. 1100 g pr. tavle
           Farve: grøn, sort*.
           Materiale: rensorteret HDPE (polyethylen).
           Belastning: ca. 100 t/m²(LGA-Bayern nr. 79202396 og MK 3503513).

           Jorddorne faststøbt sikrer tavlen mod forskydning.

           Med venlig hilsen
           Bjarne Schou Andersen
           Plantetorvet.dk

           February 16 2009
           CommentsLike